Kilometerafstand berekenen tussen postcodes

  De Postcodevergelijker | Kilometerafstanden berekenen tussen postcodes in Nederland

   Onderstaande rekenmodule berekent direct de onderlinge afstand tussen twee postcodes in Nederland. De invoer van de postcodes bestaat uit 4-6 letter/cijfer
   combinaties (voorbeeld=1234 of 1234AB). Deze rekenmodule is onder meer bedoeld voor een snelle berekening van de kilometerafstand voor bijvoorbeeld    reiskostendeclaraties of het berekenen van uw woon-werkverkeer.
   Zoekt u een kant-en-klaar reiskostenformulier dat zelf de afstand berekent tussen een serie postcodes en deze automatisch invult? Bekijk dan de screenmovie en    download ons Excel-bestand: Kilometerdeclaratie formulier


Bereken de kilometerafstand tussen twee postcodes  

Deze rekenmodule genereert de exacte kilometerafstand ( op basis van enkele reis, snelste route, Google Maps) gemeten tussen twee willekeurige postcodes in Nederland. De invoer van de postcodes is ook mogelijk met 4 getallen, zonder letters.

Zoekt u een ontbrekende postcode bij een adres? Gebruik dan onze rekentool: Postcode zoeken bij adres

  Van postcode: 
Naar postcode: 
De onderlinge afstand is:  
 


De Postcodevergelijker | Tot 2500 berekeningen per dag

Kilometerafstanden.nl heeft voor bedrijven en organisaties die grote aantallen postcodeafstanden moeten berekenen de Postcodevergelijker ontwikkeld. De vraag naar deze rekentool is groot. Elk jaar opnieuw veranderen kilometerafstanden voor woon-werkverkeer door de aanleg van nieuwe (snel)wegen, bruggen of andere redenen. Deze veranderingen hebben direct gevolg voor de kilometervergoeding van duizenden werknemers. De Postcodevergelijker is dan een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld personeels- en salarisadministraties. Het mes snijdt hierbij aan twee kanten. Uw organisatie bespaart arbeidskosten en uw medewerkers wordt saai invoerwerk uit handen genomen.

De postcodeberekening
De standaardversie van de Postcodevergelijker (voor Windows) werkt met Google Maps op basis van snelste route per auto en enkele reis. Het Excel bestand is geschikt voor maximaal 2500 postcodeberekeningen per 24 uur. Na de invoer van uw postcodes legt een ingebouwd macro verbinding met de server van Google Maps. Deze server berekent en retourneert de juiste kilomterafstanden voor u en plaatst deze automatisch in de Postcodevergelijker.
Bekijk op YouTube hoe de Postcodevergelijker in de praktijk werkt en/of download de bijbehorende handleiding.

  • Kiest u voor gemak? U kunt uw postcodeafstanden ook door ons laten berekenen. Of wil u voor uw bedrijf of organisatie een Postcodevergelijker op maat? Veel is mogelijk! Wij kunnen onze rekentool ombouwen zodat deze voldoet aan uw persoonlijke wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Postcodevergelijker op basis van de ANWB Routeplanner (snelste/kortste route) of op basis van Google Maps fietsen, lopen en OV.
    Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Gebruik hiervoor ons contactformulier.
  • Heeft u vragen over de betaling van de factuur en/of aankoop van de Postcodevergelijker? Of andere vragen over de talloze mogelijkheden die dit Excel bestand biedt? Bekijk dan onze FAQ-pagina voor antwoorden op de meest gestelde vragen.
  • Veel opdrachtgevers maken inmiddels gebruik van onze mobiliteitsdiensten. Nieuwsgierig? Bekijk onze klantenkring


     

Trefwoorden: Kilometerregistratie, kilometervergoeding, reiskosten, reiskostenvergoeding, reiskostendeclaratie, reiskostenformulier, rittenregistratie

 

Postcodegebieden in Nederland
In 1977 is de postcode in Nederland ingevoerd. De code bestaat uit vier cijfers en twee letters. De eerste 2 cijfers geven de regio aan, de laatste 2 cijfers de wijk. De twee letters geven de buurt en straat aan. De lettercombinaties 'SA', 'SD' en 'SS' worden niet gebruikt. In de loop van 2005 zijn nieuwe postcodecombinaties geïntroduceerd, waarbij ook de eerder niet gebruikte letters F, I, O, Q, U en Y gebruikt worden. Voorheen werden deze letters niet gebruikt omdat er voldoende combinaties te maken waren en vanwege mogelijke verwarring met andere letters. In 2005 waren alle beschikbare combinaties echter op, en het gebruik van extra letters was daarom noodzakelijk.

Individuele straten hebben vaak verschillende postcodes voor de even en de oneven zijde; ook zijn veel straten verder verdeeld in stukken die voor de postbezorging een eenheid vormen. Samen met het huisnummer vormt de Nederlandse postcode een unieke code voor elk adres; deze unieke code wordt ook voor andere doelen dan alleen de post gebruikt. Zo wordt in sommige steden voor de bewegwijzering een wijknummering gebruikt die overeenkomt met de laatste een of twee cijfers van de postcode.

Bent u op zoek naar een postcode? Gebruik dan onze postcodezoeker. Deze tool is andersom ook geschikt om een adres te vinden na het invoeren van een postcode.

 


Google Maps afstandsberekening


Google Maps
rekenen en meten


Prijsberekening
brandstof en tolwegen


Meettools voor
autoverkeer


Meettools
voor vliegverkeer

Meettools
voor treinverkeer

(C) 2011-2014  Kilometerafstanden.nl  All rights reserved  
Sitemap
| Contact | Home | Linkruil |

Concept en realisatie: Waalstad Webdesign, Nijmegen
Kamer van Koophandel: 50249851 | BTW nummer: NL061179449B02 | Rek.nummer/IBAN: NL14 INGB 0004 2119 93