Brandstofprijzen in Europa

Brandstofprijzen, benzineprijzen, dieselprijzen in Europa
Nederland is en blijft koploper met de hoogste benzineprijzen van Europa. De belasting- en accijnsdruk van de Nederlandse overheid zorgt ervoor dat Nederlanders massaal met een bijna lege tank Nederland uitrijden, om deze vervolgens over de grens in België, Duitsland en Luxemburg weer snel vol te tanken. Met name Luxemburg blijft al jaren een paradijs voor autorijders, waar alle brandstoffen stukken voordeliger zijn. Rijdt u dus op benzine, diesel of LPG en heeft u Frankrijk als eindbestemming? Tank dan uw auto vol voordat u Frankrijk in rijdt, want een voordeel van 30 cent per liter is al snel te behalen op de benzinestations in Luxemburg.

Nederland heeft de hoogste belastingdruk op brandstof ter wereld. Tweederde van de Euro95 literprijs bestaat uit accijns, wettelijke heffing en BTW. De rest van de literprijs wordt hoofdzakelijk bepaald door de ruwe olieprijs. De ruwe olieprijs is onder andere afhankelijk van de productie-omvang, de dollarkoers, wereldgebeurtenissen en weersomstandigheden.

 

Actuele benzine, diesel en gasprijzen in Europa
Bekijk in onderstaand overzicht de actuele benzine- en dieselprijzen van de belangrijkste landen in Europa. Onthoud daarbij dat onderstaande prijzen slechts adviesprijzen zijn. Dit betekent dat er nog veel te winnen valt als u gaat tanken bij de kleine prijsvechters binnen de bebouwde kom en niet langs de snelweg bij de grote tankstations. Op een volle tank kan dit al gauw € 6 tot € 10,- schelen en dat is in deze tijden van crisis mooi meegenomen.

Brandstofprijzen in Nederland  Brandstofprijzen in Nederland  Brandstofprijzen in Nederland  Brandstofprijzen in Nederland

 

 

Brandstofprijzen afhankelijk van BTW belasting
Op het moment van schrijven, juni 2013, zijn de brandstofprijzen licht gedaald ten opzichte van de vorige maand. Wat kunnen wij de komende maanden verwachten? De verwachting is dat de brandstofprijzen ongeveer dezelfde hoogte houden hoewel de situatie van de brandstofprijzen moeilijk zijn in te schatten. Maatschappijen als Shell verwachten dat de prijs van een vat ruwe Brent-olie tussen 100 en 120 dollar zal kosten. Op dit moment is dat 110 dollar, dus veel zal er niet veranderen, op voorwaarde dat de toestand in het Midden-Oosten stabiel blijft. Ook de koers van de Euro ten opzichte van de Dollar speelt daarbij een belangrijke rol.

Het feit dat tanken in het ene land veel meer of minder kost dan in een ander land, komt door de toegepaste BTW belastingen binnen elk land. De accijnzen zijn in het land waar u op reis gaat misschien lager en mogelijk speelt ook de BTW een rol. In België worden de maximale prijzen mathematisch berekend op basis van een aantal parameters, maar in andere landen is dat niet altijd het geval. Wel gelden er adviesprijzen en die kunnen zowel in het voor- als nadeel van de klant zijn. Meestal is het zo dat de kleinere tankstations zich richten naar wat de grote marktleiders doen.

Prijzen per 23-12-2013

 


 

Thema's en rubrieken kilometerafstanden.nl   Contactgegevens: Social Media:

 Routeplanning met Google   Maps en ANWB

Reisplanners voor OV bus en   treinverkeer

Afstandsberekening middels   postcodevergelijking

Kostenvergelijking verkeer      vervoer en toltarieven

 Verkoop en populariteit   (electrische) auto's

 

Kilometerafstanden.nl
Waalstad Nijmegen
Sleedoornstraat 14
6523 GG Nijmegen

E: info@kilometerafstanden.nl
T: 06-20502750
KvK: 50249851
BTW Nr: NL061179449B02
IBAN: NL14 INGB 0004 2119 93

W: postcodeafstanden.nl
W: postcodevergelijker.nl
W: reiskostenvergoeding.nl

Facebook

YouTube

Twitter

(C) 2011-2015  Kilometerafstanden.nl  All rights reserved  
| Kilometerafstanden.nl | Sitemap | Contact | Linkpartners |

Concept en realisatie: Waalstad Webdesign, Nijmegen
Kamer van Koophandel: 50249851 | BTW nummer: NL061179449B02 | Rek.nummer/IBAN: NL14 INGB 0004 2119 93